zaterdag 10 november 2012

Pepernoten zonder graan, nog niet top helaas

Pepernoten (of zijn het eigenlijk toch kruidnoten) zonder granen en suiker, we zullen het maar poging 1 noemen want hij was niet helemaal geslaagd. 

Sam heeft keurig alle ingrediënten gekneed, wat was dat hard werken! 250gr Boekweitmeel met klein schepje wijnsteenpoeder, 100gr boter, 4 schepjes koekkruiden en 200gr appelstroop allemaal in de beslagkom en tot een bal kneden. Deze bal 20minuten laten rusten in de koelkast. Dan balletjes vormen en 15 minuten bakken op 175graden. De smaak is prima maar de binnenkant een beetje korrelig, iemand tips?

Hoe zit het nu met pepernoten en kruidnoten?
Een pepernoot is een koekje/snoepgoed dat vaak met Sinterklaas wordt gegeten en van roggemeel gemengd met een beetje anijs wordt gemaakt. Pepernoten worden van hetzelfde deeg gemaakt als taai-taai.
Ze zijn vierkant/ rechthoekig van vorm.

Pepernoten worden vaak verward met kruidnoten. Kruidnoten zijn echter veel harder en van een ander soort deeg gemaakt. Kruidnoten worden gemaakt met speculaaskruiden, de smaak lijkt daarom op speculaas. Dus wat ik nu pepernoot noemen is eigenlijk een kruidnoot. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten